Landevej

Landevejscykling er en spændende, udfordrende og krævende sportsgren.

I Holbæk Cykelsport tilbyder vi træning af børn/ungdom ved uddannede ungdomstrænere, men Trænerne kan have problemer med at dække hele spektret fra den mindste eller langsomste til de hurtigste, så derfor opfordrer vi forældre som selv cykler, til at tage med de første par gange, hvis det bliver for stor en mundfuld.

Så er du minimum 10 år og kan lide at cykle, så er Holbæk Cykelsport måske noget for dig.

Din cykel

Du kan starte med at træne på den cykel du har, men du vil hurtigt opdage at det går meget hurtigere på en rigtig racercykel, så hvis du vil deltage i Holbæk Cykelsports træning skal du anskaffe dig en racer. Du kan vælge at købe en ny eller brugt racercykel, men der er også mulighed for at leje en cykel i Holbæk Cykelsport.

Hvis du skal køre licensløb er der forskellige regler for præcis, hvordan en racercykel må og skal se ud. Blandt de vigtigste er, at der skal være racerstyr på cyklen og der må ikke være skærme på. For børn gælder der også nogle særlige regler for gearingen på cyklen.

Hjelm

Du skal altid have hjelm på, når du træner i Holbæk Cykelsport og kører løb. Start med den, som du forhåbentlig allerede har.Cykeltøj

Der findes meget specialtøj til at cykle i. Du kan starte med at træne i en almindelig træningsdragt og så købe tøj efterhånden, som du får råd. Udover hjelmen er det allervigtigste cykelbukserne. De er lavet med et særligt indlæg, som gør at man ikke bliver øm og slidt i bagdelen. Det er vigtigt, at du IKKE har underbukser på under cykelbukserne. Så virker indlægget nemlig ikke og du risikerer at få slidsår.

Når du skal køre løb, skal det være i klubbens dragt. Klubtøjet  - bukser, kortærmede og langærmede trøjer køber du igennem klubben. Kig i menuen under ”OM HCS” / ”KLUBTØJ”.

Cykelsko og pedaler

Når du begynder at køre på racercykel, skal du også begynde at køre med cykelsko og klikpedaler. Klikpedalerne holder foden fast på pedalen, så du kan træde endnu bedre i pedalerne og køre hurtigere. Det er ikke svært at køre med klikpedaler, men det tager lidt tid at lære at komme ind og ud af pedalerne.

Træning

Se under menuen ”TRÆNING” og find derefter træningstider for ”Landevej”

Cykellløb

Du skal have licens for at have lov til at køre rigtige cykelløb. Licensen gælder en sæson ad gangen og søges hos distriktet. Se mere under menuen ”TEGN LICENS”.

Man tilmelder sig cykelløb via internettet cirka en uges tid før. Se under menuen ”LICENSLØB”

Hvis du vil vide mere om børne- og ungdomstræning i Holbæk Cykelsport kan du sende en mail her(fam@kierbyholm.dk)

 

{MODULE:PAGE_BOX1}
{MODULE:PAGE_BOX2}
{MODULE:PAGE_BOX3}