Nyt og spændende tiltag i HCS

Opdateret: feb. 18Vi arbejder benhårdt med et spændende og nyt tiltag i Holbæk Cykelsports regi: At etablere et A-team!


Kongstanken med teamet er, at vi meget gerne vil hjælpe vores unge ryttere ind i A-klassen. Det er i dag meget vanskeligt for en ung klubrytter at overleve i A-klassen, for de konkurrerer ikke mod klubryttere, men i højere grad mod en stor mængde af ryttere fra A-teams og kontinentalhold. Det er svært at stå alene, og på den lange bane er det ikke tilstrækkeligt at ha' en enkelt holdkammerat at støtte sig til.

Motivationen for at rejse dette initiativ netop nu skyldes, med andre ord, at vi har en god gruppe af unge og lovende ryttere, som har åbenlyse behov for hjælp og støtte. Vælger vi at sidde med hænderne i skødet, er der en stor sandsynlighed for, at deres A-karrierer bliver både korte og overskuelige.

Dertil kommer, at klubbens fødekæden, ungdomsafdelingen, også vækster, og vi kan allerede nu se, hvilke lokale ryttere der vil være aktuelle for teamet i 2021, 2022 og 2023.


Økonomi

For at realisere dette tiltag skal der bruges nogle penge, og ca. 85% af dem vil styregruppen bag teamet rejse ved hjælp af nye sponsorer. Det vil sige, at moderklubben ikke skal afse væsentlige midler til A-teamet. Holbæk Cykelsports bidrag vil derimod matche de midler, de samme ryttere fik i løbsstøtte m.m., da de i 2019 kørte i A, B, C og U19-klassen for HCS.

Kort sagt: Planen er at løfte egne ryttere ind i A-klassen, hjælpe og støtte dem i de første vanskelige år - og gøre det ved hjælp af nye sponsorer. Det er vi meget tæt på at være i mål med. I denne uge forventer vi, at de sidste økonomiske brikker falder på plads.

Og - der er intet lønnet personale på holdet, og rytterne oppebærer heller ikke nogen former for løn.


Opbakning

Hvis dette skal blive en succes på sigt, har vi brug for medlemmernes opbakning, og vi håber meget på, at I vil tage drengene og teamet til jer. Og støtte dem. Gerne i ord og opmuntringer. Eksempelvis når I møder dem til fællestræningerne tirsdag og torsdag. Dem vil de fortsat være en del af. Og enhver der træner seriøst og kan sidde med, er mere end velkommen til at deltage i A-teamets og de øvrige licensrytteres træning.

Men teamet har også brug for jer i en anden sammenhæng. Vi har brug for hjælpere (soigneurs), som kan give en hånd ved x-antal løb sæsonen igennem. Eks. ved at lange dunke. En overset, men ekstrem vigtig funktion (oplæring vil finde sted). Vi har også brug for nogle, der ved de større løb kan sidde med i servicebilen og skifte hjul, når situationen kræver det.

Vi forventer ikke, at man rydder alle weekender hele sæsonen for at agere mekaniker eller soigneur, men hvis mange giver en hånd ved 2-3 løb, kommer vi også i mål med den praktiske side af løbsafviklingen.


Et løft til en god klub

Holbæk Cykelsports bestyrelse tror på projektet og er klar til at støtte det i ord og handling. Det er en stor opmuntring for styregruppen bag teamet, som gennem de sidste måneder har arbejdet hårdt for at finde de fornødne sponsorer. Og det står klart for alle involverede, at teamet vil blive et løft til en i forvejen god og velfungerende klub.

Styregruppen bag teamet består af : Benny Stillhoff Nielsen, Lars Bang, Kenneth Kierbyholm, Mads Lindelof, Henrik Egholm, Bjørn Kramer og Mie Drost.


De bedste hilsner

Styregruppen

517 visninger