Velkommen til Holbæk Cykelsport

Vi er en klub med mange muligheder indenfor cykelsport
 

Vi kan tilbyde 230 andre cykelinteresseret klubkammerater, der alle er klar til dele gode oplevelser og træning med dig.
Vi tilbyder træning på landevej, MTB i skoven, lækre gravelture, ungdomstræning i høj kvalitet og alt dette for både mænd og kvinder.

Klubben er desuden "moderklub" for cykeldanmarks nye kontinentalhold - Restaurant Suri Carl Ras

En anden titel vi kan være stolte af i klubben, er titlen som "Årets cykelklub 2018"
... og det er ikke uden grund at den landede i Holbæk!

Tøv ikke med at blive en del af klubben, vi glæder os til at byde dig velkommen.

 


 

Nyheder

VIDSTE DU ...?

21-01-2021

> at der køres gennemsnitligt 40 ture pr. dag på MTB-sporet i Dragerup-skoven året rundt?

> at søndage er den dag på ugen, hvor sporet bliver hyppigst brugt

> at formiddag er "myldretid" i weekender hvorimod eftermiddag er det på hverdage?
 

Vil du selv følge med i data omkring brug af sporet, kan det gøres via dette link: https://holbaek.dk/.../aktivi.../aktivitetsmaaling-mtb-spor/

God fornøjelse, og så er det bare om at komme ud og cykle lidt. Det må man nemlig godt, her under conona-nedlukning. Men hold afstand og kør ikke sammen i grupper jf. forsamlingsforbuddet.

Læs mere

Cykeltest ved Cycling Power

21-01-2021

Holbæk cykelsport har i år ikke mulighed for at give støtte til cykeltest ved Cycling Power ved Magnus Brinch Larsen

Jeg har fået lavet en aftale med Cycling Power hvor man som medlem af Holbæk cykelsport får 20% i rabat på en test. Normalprisen er 1.400,- kr. HCS pris er 1.120,-kr. tilbuddet gælder januar og februar 2021.

Har det interesse send mig en pb så returnere jeg med en rabatkode.

Du skal selv bestille en tid hos Cycling power, oplyse rabatkode og selv afregne med Cycling power.

Online booking: https://cyclingpower.onlinebooq.dk

Eller tlf.: 2180 5180


En Cykeltest ved Cycling Power er en komplet måling af cykelrytterens fysiologiske evne til at træde watt i pedalerne. Testen henvender sig både til motionisten, som ønsker indblik i konditionen og udholdenhed samt få nogle anbefalinger til at forbedre dem. Den henvender sig også til eliten, som ønsker indblik i, hvilke små parametre der kan arbejdes med for at fortsætte en fremgang

Testen giver konkrete målinger og tal på, hvilke eller hvilken fysiologisk parameter som er testpersonens Fysiologiske flaskehals samt anbefalinger til, hvordan man forbedrer den - og dermed bliver hurtigere eller øger udholdenheden.

En test består af en række individuelle tests, som samlet giver et fysiologisk billede af samspillet mellem lunger, hjerte og muskler - samt hvilke parametre man performer dårligt og godt på. Testen og den efterfølgende rådgivning giver en eller flere anbefalinger til den videre træning.

 

CYCLINGPOWER.ONLINEBOOQ.DK

Cycling Power - Onlinebooq

Består af 4 individuelle tests/målinger:– Kondital og VO2max– Individuelle puls- og wattzoner– Syregrænser (aerob og anaerob tærskel)– Fedt- og kulhydratforbrænding - Måling af lungestyrke- Måling af lungefunktion og -kapacitet- Måling af styrke (PowerPeak)Den Fysiologiske test har i ...

 

Fysiologisk test

Består af 4 individuelle tests/målinger:

– Kondital og VO2max
– Individuelle puls- og wattzoner
– Syregrænser (aerob og anaerob tærskel)
– Fedt- og kulhydratforbrænding
- Måling af lungestyrke
- Måling af lungefunktion og -kapacitet
- Måling af styrke (PowerPeak)

Den Fysiologiske test har i forhold til Konditions - testen, et større fokus på at kortlægge din fysiologiske flaskehals. Du responderer bedst på din træning, hvis du kender og eliminerer din fysiologiske flaskehals. Kend din unikke fysiologi med videnskablige målinger og du undgår unødig og ineffektiv leverpostejstræning.

Med testen får du:

Samme som Konditions-testen
Kortlægning af din fysiologiske flaskehals
Forklaring af fysiologi, testresultater samt rådgivning om videre træning.

Eksempel:
Cykeltest
Varighed 1,5 timer
Pris 1.400 kr.

Konditionstest

Består af én måling:

- Iltoptagelsestest

Konditionstesten er målrettet nybegynderen eller motionisten, som ønsker at få tal på deres kontition og få målt deres individuelle puls- og wattzoner.

Med testen får du:

– Kondital og VO2max
– Individuelle puls- og wattzoner
– Syregrænser (aerob og anaerob tærskel)
– Fedt- og kulhydratforbrænding
– Forklaring og vejledning

Eksempel:
Cykeltest
Varighed 1 time
Pris 1.000 kr.

Højdetræning

Højdetræning hos Cycling Power.

Læs mere

Nyhedsbrev fra Holbæk Cykelsport

21-01-2021

December 2020
Hermed årets sidste nyhedsbrev fra din lokale cykelklub.

Nyt fra Motion
På trods af en masse aflyste aktiviteter hen over året, så må vi ikke glemme alle de aktiviteter som vi alligevel fik gennemført på trods af alle odds.
I begyndelsen af året, altså inden verden gik amok, havde Empire Cycling inviteret til mekaniker aften, hvor cykelmekaniker Tim Perlblad underviste i reparationer og gav gode råd om vedligeholdelse af cykler. Tak til Tim og Empire for at have os på besøg.
Den 26. februar havde vi besøg af tidligere prof. cykelrytter og sportsdirektør Brian Holm, som i den grad fik trukket fulde huse på Elværket. Det var en super aften, hvor Brian Holm underholdende fortalte anekdoter og historier fra sin lange karriere i cykelsporten.
Vi har med jeres hjælp kunnet afvikle DGI Holdløb og Enkeltstarten på vores rute på næsset. Vi har fået afholdt vores årlige klubmesterskab ved Mørkøv. Vi har afholdt en afdeling af Demin cuppen i Tølløse og haft et crossløb på Bjergmarksskolen. Tak til alle jer super gode hjælpere, som er med til at gøre det muligt.
Vi har haft nogle fantastiske klubaftener hen over sommeren, hvor vi bl.a. har fået hygget efter træning med alt fra is, kaffe, vand, grillpølser og ikke mindst pandekager. Tak til Finn og Mona Højland for altid velvilligt at stille sig til rådighed for fællesskabet og bakke op om vores klub.
Da corona nedlukningen blev ophævet i foråret lykkedes det at få uddannet nye holdkaptajner og trænere. Vores kaptajner og trænere er ligeledes med til at få klubben til at fungere ved at sikre, at vi kan få afviklet vores træning og ture på organiseret, sikker og lærerig vis. I 2021 vil der fortsat være fokus på at få uddannet kaptajner og trænere. Hvis du kunne tænke dig at blive kaptajn, så tøv ikke med at henvende dig til motionsansvarlig Henning Hjelm Hansen.

I motionsafdelingen glæder vi os til 2021, hvor vi forhåbentlig igen kan tage på klubtur til Hallandsåsen, køre Snowfun Cup, deltage i motionsløb og generelt bare nyde at køre i klub med verdens bedste cykelkammerater. Vi ses. /Henning Hjelm


Nyt fra MTB
Som alle andre er vi lidt ramt af Corona-træthed... Senest er det besluttet at aflyse det traditionelle juleløb 2. juledag m. tilhørende hygge og kanelsnegle.
Der er fortsat tirsdags-mtb m. intervaller og "mandfolk på mtb" søndagsture i mindre grupper. Teknik-træning meldes ud fra gang til gang, så der skal man holde øje med facebook-gruppen og give et pip, hvis man ønsker at komme - ellers aflyses.
Samme gør sig gældende ift. cyklecross-træningerne, der er ramt af aflyste løb på stribe (vi fik æren af at holde det sidste større løb inden 2. lukkebølge - det var et lyspunkt), hvilket også har skruet lidt ned for motivation til træningsaktiviteter.
Vi glæder os til at alting forhåbentlig snart normaliseres, så vi kan komme i gang med nogle flere aktiviteter igen - Ud og se på mtb, DGI sommer cup, en fælles tur til et udvalgt løb, vinter cup eller hvad vi nu kan finde på. /Simon Juhl


Klubtøj
Alle klubmedlemmer opfordres til at køre i klubtøj, dels promoverer det vores gode klub og dels vises vores sponsorer frem. Selvom det er vintertræning er det vigtigt at vores sponsorer får den eksponering, som de har betalt for via deres sponsorat. Husk at støtte vores sponsorer, - de støtter os.


Træning
På trods af Covid-19 situationen er der stadig god aktivitet i klubben. Især søndagstræningen er velbesøgt med ca. 20-35 ryttere.
Der trænes som vanligt fra Holbæk Sportsby, tirsdag og torsdag kl.18:00 og søndag kl. 10:00. Onsdag holder Morten Sørensen MTB teknik træning kl. 17:00. Der arrangeres løbende ture på landevej, Gravel og MTB, som annonceres på facebook. Hold dig opdateret på klubbens facebookside. Bestyrelsen opfordrer til at al træning, så vidt muligt, begynder i Holbæk Sportsby.


Covid-19
Alle HCS aktiviteter skal naturligvis leve op til myndighedernes retningslinjer. Tilpas jer og pas godt på jer selv. Vi er forhåbentlig i gang med begyndelsen på enden af denne sundhedskrise, og vi glæder til at drive klubben under normale forhold engang i løbet af det nye år.
Rabataftale med Flu?gger


HCS har tegnet en rabataftale med Flu?gger farver, Højvang 6, 4300 Holbæk. Aftalen går i sin enkelthed ud på, at klubbens medlemmer opnår 20% rabat på ikke nedsatte varer, og klubben opnår støtte baseret på medlemmernes køb (5%). Rabatten forudsætter medlemskab i HCS. Handlende skal opgive foreningen navn eller foreningenskontonummer hos butikken i kassen ved køb.


A-teamet bliver til et kontinentalhold
Vores A-team under ledelse af Team Manager Henrik Egholm har vokseværk, og Team Eiland Electric Carl Ras, opgraderer således pr. 1/1- 2021 til kontinentalniveau og skifter samtidig navn til Restaurant Suri Carl Ras. Teamet er formelt ikke længere en del af HCS, men drives i stedet af selskabet, G.S. Holbaek.


Den mentale binding til HCS er dog intakt, og teamet vil også i 2021 fungere som platform for vores unge mandlige landevejsryttere, som forsøger at finde fodfæste i den hjemlige A-klasse. Ejerkredsen bag G.S. Holbaek består af hele Danmarks VM-guldvinder Mads Pedersen, sportsdirektøren og politikeren Brian Holm, direktør og bestyrelsesformand i Brøndby IF Jan Bech Andersen samt Henrik Egholm.
Snowfun cup 2021


Der arbejdes i øjeblikket på at få sammensat en Snowfun cup i 2021. Umiddelbart tyder det på at der afholdes 4-5 afdelinger af cuppen. Meget mere følger i det nye år.

Forslag til feriehygge
Selvfølgelig skal du ud at cykle i juleferien, - det bliver fedt. Når du er færdig med at cykle og vil skrue helt op for hyggen på sofaen, kan vi anbefale følgende:

• Podcast: Forhjulslir, en rigtig god podcast om professionel cykelsport og personerne bag

• Podcast: Balsam for Sjælen, en podcast om Gravel cykling

• Hjemmeside: www.feltet.dk - Her finder du en god hjemmeside om alt indenfor cykling og cykelsport.

• Stream TV: Dplay: Radiotour med Holm & Bay, snak hen over sofabordet om alt indenfor prof. cykelsport, gode røverhistorier og anekdoter. Max. Hygge!!

• TV2-sport og Eurosport: Der bliver sendt masser af lækker cykelcross, bl.a. fra Namur og Heusden-Zolder. Det er mudder og bedre bliver det ikke!


Generalforsamling 2021
Generalforsamling forventes at blive udskudt 1-2 måneder med henblik på at vi igen kan mødes fysisk. Vi vender snarest tilbage med et bud på en dato.
Det var alt for nu. Bestyrelsen i Holbæk Cykelsport ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

Læs mere

Året der gik – HCS Ungdom ved Henning og Henrik

06-01-2021

Cykelåret 2020 startede helt som planlagt. Vi kørte fællestræning hver søndag med afgang fra klubhuset og forberedelserne til den nye sæson skred planmæssigt frem. Den første fællestur for interesserede (Magnus, Tobias, Emil, Rasmus) var Distriktstræningslejr i Næstved den 7. og 8. marts med deltagelse fra alle klubber på Sjælland. Op til træningslejren begyndte snakken om Corona så småt, men Næstved holdt fast og arrangementet blev afholdt som planlagt – ugen efter blev Danmark lukket ned – men det gjorde vi ikke.

Herefter stod den på Corona restriktioner på alle tænkelige og utænkelige måder. Heldigvis havde vi i ungdomsafdelingen mulighed for at holde skruen i vandet. Vi splittede fællestræningen op i to afdelinger, en afdeling hvor Henning kørte fra Sportsbyen med den ene gruppe og en anden afdeling, som kørte fra Tølløse med den anden gruppe. Tølløsegruppen kørte rigtig meget i området omkring Lejre og bakkerne omkring Tølløse. Denne manøvre gjorde, at vi kunne holde fast på alle vores unge mennesker og alle fik nogle rigtig gode træningsture. Trænerteamet vil gerne takke vores unge mennesker for at opretholde begejstringen henover hele perioden.

Henover vinteren var der flere, som havde givet udtryk for at licens skulle afprøves inden efterskolerne startede op – som bekendt kom det ikke til at gå helt som håbet, sæsonstart blev udskudt gang på gang og på et tidspunkt frygtede vi gamle, at der skulle vinkes helt farvel til cykelløb i sæsonen 2020. I begyndelsen af juni var der et lille lys for enden af tunnelen, der blev afviklet et løb for ungdomsryttere på Dyrskuepladsen i Roskilde, her havde vi Casper og Elias med for allerførste gang, mens Rasmus var den erfarne, der denne dag måtte overtage rollen at få guidet de nye ryttere i forhold til indskrivning, nummerudlevering og det som sig dertil hører. Forældregruppen overværede cykelløbet live streamet, da alle tilskurere var forment adgang til området. Den normale sæsonopstart i begyndelsen af april blev ikke til noget, derimod blev Randers Bike Week sæsonens første rigtige licensløb, hvor alle klasser kunne deltage – dvs. der hvor anden halvdel af sæsonen normalt påbegyndes.

I ungdomsafdelingen havde vi allerede tidligere på året besluttet os for ikke at tage til Randers, da vi normalt inden ville have været afsted på flere ture – Youth Tour og Tour de Himmelfart. Qua sæsonens første løb stadig ventede besluttede vi os for at tage interesserede ryttere med til Randers. Elias og Rasmus tog afsted i u13 – så var sæsonen endelig i gang, Elias havde kørt sit allerførste etapeløb og lært, at der skulle trædes hele vejen til stregen, Rasmus lærte på den hårde måde, at det kan være farligt at stå op under et gearskifte – men den unge mands kommentar efterfølgende er ”nu er jeg ikke bange for nåle længere” (og for at undgå misforståelser så hentydes der til sting i knæ og albue). De to drenge havde nogle forrygende intensive dage i Randers – der er ingen tvivl om at det er et arrangement, som vi i ungdomsafdelingen atter ønsker deltage i hvis muligt (sæt allerede nu kryds i kalenderen 4. til 8. august) – virkelig godt tilrettelagt og afviklet.

Randers Bike Week var så startskuddet i forhold til at komme i gang igen, men på samme tid blev den forventede udvidelse af forsamlingsloftet ikke til noget alligevel, hvilket endnu engang gav nogle dystre udsigter i forhold til at få lov til at køre væddeløb. Heldigvis var der rigtig mange ildsjæle rundt omkring i distrikterne og de lokale cykelklubber, som gjorde alt for at få noget afviklet for de unge mennesker.

Endnu engang viste HCS sig ved fronten. Der blev noget forsinket dækket op til hele to mesterskaber fordelt over to uger. Først klubmesterskab i samlet start den 25. august ved Mørkøv og dernæst klubmesterskab i enkeltstart den 1. september på Tuse Næs. Begge arrangementer fik de fleste af vores ungdomsryttere (Emil, Sebastian, Elias, Rasmus, Casper, Mathias, Bastian) ud på cyklerne, både dem med og uden licens. En kæmpe tak skal lyde til HCS bestyrelse for at få disse arrangementer stablet på benene og afvikle.

Klubmesterskabsløbene var rigtig god opvarmning til DM i enkeltstart og DM i samlet start arrangeret af Sydkysten den 5. og 6. september. Her stillede vi med 3 drenge i u13 – Elias, Casper og Rasmus, mens vi havde Emil med i u15. Det var et helt nyt og anderledes setup for de unge ryttere. Der var gjort rigtig meget ud af det fra arrangørernes side, tribune til tilskuere, enkeltstarten startede på rød løber – der manglede ikke noget (kun tørvejr for alle). Det var ved dette arrangement, det blev understreget, at det kan være altafgørende, at kende ruterne til fingerspidserne – forskellen på succes eller fiasko – det var næppe podiet der blev misset men det var meget tæt på. Det var også her det blev tydeligt, at mængden af træning også kan afspejles i selve cykelløbet. Men netop denne detalje understreger også den viljestyrke og det mandsmod, som vores drenge udviser – uanset hvor hårdt og kedeligt det måtte være, så fortsætter de uagtet at de skal køre meget alene – hatten af for det.

14 dage efter DM blev der afholdte Nakskov CC SM i enkeltstart – stort set revanche fra DM, da hele toppen ved DM var sjællandske ryttere. Elias havde noget indebrændt energi, som skulle ud i Nakskov og det kom det i en sådan grad, at han kørte sig til sin første skammelplacering i u13 – en rigtig flot 3. plads, mens Rasmus kørte ind som nummer 7 og Casper som nummer 12.

Et af årets absolutte højdepunkter har i mange år været sæsonafslutningen i Tønder og Sønderborg – den sidste weekend af september, sådan har det været i hvert fald de seneste 20 år. Sådan skulle det ikke være i år – i år var det IKKE sidste weekend af sæsonen, da distrikterne grundet de mange aflyste løb først på sæsonen havde planlagt at udvide sæsonen ind i oktober måned.

Vores drenge har været rigtig stabile til træning hele foråret, sommeren og sensommeren, hvilket også har resulteret i, at flere fik mod på at prøve at køre cykelløb. Sidst på sæsonen havde vi Bastian i u13, Sebastian i u15 og Tobias med på klippekort i u17.

Bastian, Casper, Rasmus og Elias havde en super weekend i Tønder og Sønderborg. Som på alle andre ture, så opleves noget nyt hver gang – der er ikke langt fra succes til fiasko. En succes kan være det blot at deltage og komme med hele vejen rundt, det kan også være det at køre om placeringerne – vi havde begge dele i Tønder. Fiasko kan være at føle sig så tæt på og så alligevel så langt fra – mange gange er det ikke noget, vi som ryttere selv kan kontrollere, som gør forskellen. Nedbør kan somme dage være til ens fordel, mens det andre dage kan være det, som gør, at man mister det, som lå ligefor. Uanset hvad så klarede alle sig rigtig flot igennem. Tønder/Sønderborgturen er også den fælles klubtur, hvor vi som klub på tværs af klasserne bor på vandrehjem sammen – det er guld for de unge at få lov til at snakke med de store drenge og høre deres røverhistorier – tak for en god tur til alle – vi håber at endnu flere deltager til næste år.

Som sagt så sluttede sæsonen i år ikke ved udgangen af september, den fortsatte ind i oktober, hvor HCS endnu engang stillede op til Demin Cup i Tølløse og omegn. Her fik ungdomsrytterne mulighed for at opleve, at for at kunne nyde skal man også kunne yde – så der blev arrangeret alternativ træning på ruten, hvor ungdomsrytterne incl. forældre omdelte omkring 250 flyers. HCS Demin Cup den 4. oktober blev en kold og hård oplevelse for vores drenge – da det begyndte at regne, da de skulle køre. Vi havde endnu engang fuld plade Bastian, Casper, Elias og Rasmus i u13, Emil og Sebastian i u15 og Tobias hjemvendt fra efterskole i u17. Så Bastian, Sebastian og Tobias på klippekort. Der blev kørt cykelløb i alle klasser og det blev tydeligt for enhver, at der er markant forskel på om man har kørt på cykel siden u11, eller man først er startet senere. Endnu engang blev der udvist kampgejst og vilje blandt alle rytterne, og selvom det så sort ud så kørte alle helt igennem. Ved den rigtige vilje kan I alle komme rigtig langt uanset hvornår I er startet – cykelsporten er nok en af de sportsgrene, hvor der er flere nederlag end sejre.

Landevejssæsonen sluttede i år først i Hillerød den 10. oktober, hvor vi igen havde Elias med helt fremme i afslutningen på en flot 3. plads, mens Rasmus sluttede sidste løb som nr. 7 og Casper som nr. 14 i u13. Sebastian kørte sit sidste løb i u15 og endte som en flot nr. 15.

Et par gange henover sommeren har vi også haft ungdomsryttere med ved Medaljeløb afholdt af andre klubber. Det er helt sikkert noget, som vi også håber bliver muligt i den kommende sæson. Desuden håber vi også at kunne afholde vores eget Medaljeløb i 2021 med henblik på at få udvidet vores gruppe.

Vi havde også håbet i år at kunne tage de drenge, som ikke havde mod på licensløb med ud til forskellige motionsløb, men intet har i år været som forventet, så det blev desværre ikke til noget i år.

Kun afbrudt af en kort sommerferie, så har vi i ungdom holdt fast på to ugentlige træninger, hvor der er gjort meget for at alle, uanset styrke har fået noget ud af træningen. Der er blevet kørt enkeltstarter ved Røde Lade, rulleskift, spurter, rundstrækninger på Volvo grunden, intervaller hvor sluttidspunktet har været ukendt, intervaller hvor også trænerne har måtte slippe undervejs, ”longest stand” på Volvo (hvor Rasmus uomtvisteligt har været alle overlegen). Grupperne har været opdelt efter styrke og styrkeforskellen til trods, så er det lykkedes at komme igennem alle træningerne med sved på panden.

Nu er vi inde i vintertræningen, hvor vi kører nogle for gruppen lange ture hver søndag, god gammeldags sadeltræning, hvor hastigheden og intervallerne ikke er afgørende.

Henning og undertegnede vil gerne takke jer alle for gennem hele sæsonen, under træning såvel som til forskellige arrangementer, at have udvist høj grad af sammenhold og viljestyrke – det er dejligt at opleve, hvor godt I passer på hinanden, og hvordan I bakker hinanden op.

Vi vil også gerne takke rytternes forældre for den store opbakning, som er udvist over hele sæsonen.

Endelig vil ungdomsafdelingen gerne takke bestyrelsen for deres opbakning til vores arbejde, samt tak til klubbens sponsorer.

Med venlig hilsen

Ungdoms”indslusnings”trænerteamet

Henning og Henrik

Læs mere
Events