MTB Træning

For dig som gerne vil udfordres både fysisk og teknisk på din cykel.

Træningen vil primært blive kørt i lokalområdet, med mulighed for at dreje fra undervejs, eller efter aftale.

Træningen er for motionisten som ønsker at blive bedre på sin MTB.

Er du ny eller er det første gang du kommer i klubben, så giv os en mail eller skriv på vor hjemmeside, så vi ved du kommer og kan forberede en god velkomst til dig.

Licenstræning

Holbæk Cykelsport tilbyder træning for landevejsryttere med DCU-licens i alle klasser. Vi opfordrer vores ryttere til at prøve at køre landevejsløb under DCU. Det kræver at man indløser en DCU-licens og anskaffer sig en chip til brug for tidstagning. Læs mere om DCU-licens på DCU´s hjemmeside https://www.cyklingdanmark.dk/medlemmer/om-licens/

Der er fællestræning tirsdag og torsdag kl. 18 samt søndag kl. 9.  (i vinterperioden søndag kl. 10). Der er særskilt træning for licensryttere. Træningen er som udgangspunkt opdelt i to grupper, hvor den ene gruppe består af vores stærkeste/ældste ungdomsryttere samt vores U23 ryttere. Den anden gruppe består af vores øvrige licensryttere (A, B, C samt diverse H klasser). Afhængig af antal fremmødte kan de to grupper vælge at træne sammen. Der vil som regel være en træner tilknyttet gruppen bestående af ungdom/U23 rytterne. Øvrige licensryttere vælger på dagen en kaptajn, der styrer gruppen. Træningen består af opvarmning og diverse intervaller. Man er velkommen til, før eller efter træningen, at komme med input, så alle kan bidrage for at få en god og udbytterig træning.

Klubben arrangerer en forårstræningslejr for ungdom/U23 rytterne og vi slutter sæsonen af med en fælles tur til de sidste licensløb i Sønderjylland sidst i september.

Cyklecross

Træning for alle niveauer, jo flere der kommer jo bedre, der deles op efter niveau eller der køres samlet til en rute hvor der køres teknik og/eller interval træning hvor alle kan være med.
Simon Juhl og Benjamin  Ter-Borch vil samme stå få træningen og sikre der deles op i hold og/eller arrangeres en god fælles træning.

Børn og ungdom

I Holbæk Cykelsport tilbyder vi landevejstræning til børn og ungdom fra april til oktober, vi kører tirsdag og torsdag kl 18. samt søndag kl 9. Vi kører opdelt i niveau så alle kan følge med og vi tilbyder træning af børn og ungdom ved uddannede ungdomstrænere, men trænerne kan have problemer med at dække hele spektret fra den mindste eller langsomste til de hurtigste, så derfor opfordrer vi forældre som selv cykler, til at tage med de første par gange, hvis det bliver for stor en mundfuld.

Motion landevej

I Motionsafdelingen (racer) kører vi hele året , det er bare forskelligt, hvor mange vi er til træning. Fra 1. april til 31. oktober, hvor vi kan være mellem 50-80 ryttere på en træningsaften, træner vi tirsdag og torsdag kl. 18 og søndag kl. 9. Vi er altid inddelt i 4 hold efter niveau. På denne måde sikre vi os, at der altid er et hold der passer til alle. Lige fra hold 1, der er de stærkeste og typisk kører hård træning til hold 4, der kører en tur i hyggeligt selskab. Hvilket hold du passer til finder vi ud af sammen med dig, når du kommer første gang.

Hver gruppe styres af 1-2 kaptajner, der har lagt dagens rute samt lagt den træning, der skal gennemføres. Kaptajnerne sørger for, at alle har en god tur og at vi kommer sammen hjem igen.

Vi kører normalt aldrig mere end 12 ryttere i hver gruppe. På denne måde sikre vi os, at vi ikke fylder for meget på vejen og at kaptajnerne har et godt overblik over gruppen.

Efter træningen er der hyggeligt samvær i vores klubhus, med kaffe, cacao og boller samt en masse cykelhistorier og nørdesnak.

Fra 1. november til 31. marts træner vi stadig tirsdag og torsdag kl. 18 og søndag kl. 10. I vinterhalvåret er vi typisk ikke så mange og den hårdere træning er lagt på hylden. Vi kører på vinterracer med skærme, nogle kører på MTB på landevej, andre kører i skoven på MTB eller Cross. 

Kvindecykling

Vi har i sommeren 2018 skudt et nyt hold i gang i Holbæk Cykelsport, nemlig kvindecykling på alle niveauer.

​Er du begynder, let øvet, øvet eller licensrytter, så har du mulighed for at køre med på kvindeholdet, hvor god træning er flettet godt sammen med en socialt samvær og en masse gode grin.

​Vi træner på samme tidspunkter som resten af klubben, så vi er stadig en del af klubbens "hverdag" og du har selvfølgelig også mulighed for at køre med på de almindelige hold, hvis du har brug for det en dag eller måske altid.

Vi har fast træning hver tirsdag fra kl. 18:00 - 20:00 og gerne en weekendtur lørdag eller søndag - eller måske begge dage.

Træningen bliver tilpasset gruppen der er mødt op til træning, men det vil være alt fra tekniktræning, intervaltræning på rundstrækninger og træning på turer der er fra 40-60 km

​Vores kommunikation foregår via Facebook på siden der hedder "Holbæk Cykelsport HoldQ (kvinder)". Du er velkommen til at klikke ind og blive en del af holdet.

Klubben arrangerer en forårstræningslejr og har ellers mange arrangementer hen over sæsonen. Vi har diverse lokale cykelløb og forskellige DGI arrangementer/løb, med stor deltagelse fra hele klubben.

Holbæk Cykelsports HoldQ er for ALLE - så har du en cykelhjem, en racer til landevejstræningen og/eller en MTB til skovturene, så er det kun at få tøj på efter vejrudsigten og komme afsted.

Vi står klar til at give dig en god form for motion, sved på panden og en god oplevelse.